Roženice
Početna O nama
O nama
Članovi
Zborovođa
Deutsch
English
Italiano
Kontakt
Maestro Nello Milotti
Repertoar
Galerija slika
Nastupi
Suradnja
Mediji o nama
Sponzori
O nama

MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR “ROŽENICE” PAZIN

 

Mješoviti pjevački zbor “Roženice” Pazin, osnovan je 1979. na poticaj tadašnjeg Narodnog sveučilišta Pazin i grupe građana, zaljubljenika u zborsku pjesmu. Nezaobilazan je sudionik svih važnijih događaja u Pazinu i širom Istre. Repertoar zbora je raznolik - od djela iz istarske glazbene baštine, do djela hrvatskih i stranih, svjetski poznatih skladatelja. Od samog osnutka do kraja 2002. godine Zbor djeluje pod umjetničkim vodstvom maestra Nella Milottija, glazbenog pedagoga, istarskog kompozitora, autora velikog broja zborskih i orkestralnih djela. Pod njegovim ravnanjem Zbor je održao preko 300 javnih nastupa diljem Hrvatske (Cres, Poreč, Pula, Rovinj, Rijeka, Zadar, Split, Osijek, Vrbovec, Zagreb, itd.) kao i u inozemstvu (Italija, Njemačka, Austrija). 2002. ravnanje zborom prepušta prof. Ines Kovačić Drndić.

 

Zbor je 1987. godine objavio LP ploču i kasetu „Ni ga ča je Pazin“. Zbor sudjeluje na smotrama zborova u Novigradu kao i na smotri “Naš kanat je lip”, kulturnim manifestacijama “Matetićevi dani” te manifestacijama u organizaciji udruge “Mare nostrum Croaticum”. Stalni je sudionik svjetovnih i crkvenih svečanosti u Pazinu, županiji i šire. Veliki izazov, a ujedno i priznanje za Zbor bilo je sudjelovanje u dramskoj predstavi Valigaštar, autora Tomislava Milohanića, u režiji Roberta Raponje. Tijekom 2004. Zbor je nizom koncerata i gostovanja u zemlji i inozemstvu obilježio 25 godina kontinuiranog rada te izdao svoj drugi nosač zvuka - CD „Tu pod okon Učke“. Zbor je 2006. godine ostvario zapažen nastup na 8. bienalnom natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu gdje je osvojio brončanu plaketu.

 

Predvođen dirigenticom Ines Kovačić Drndić, Zbor obogaćuje svoj repertoar novim kvalitetnim zborskim skladbama te ga uspješno prezentira u Hrvatskoj kao i na gostovanjima u Češkoj, Mađarskoj i Italiji.


 Deutsch     English     Italiano

 

(c) Roženice ElinCMS